Lespakket
Voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 van het voortgezet onderwijs is er op basis van het concert een lespakket gemaakt. Het bestaat uit een USB-stick met daarop een film met een ingekorte en op het onderwijs afgestemde versie van het concert (40 minuten), vier begeleidende lessen en drie muziekfragmenten. In de lessen leren leerlingen over de Tweede Wereldoorlog en worden zij uitgedaagd hun indrukken op creatieve wijze te verwerken.

Als u het lespakket wilt bestellen verzoeken wij u vriendelijk een bedrag van € 25,- (per lespakket, inclusief verzendkosten) over te maken op rekeningnummer NL41RABO0148427650 t.n.v. Stichting Nationale Herdenking Joure én een email met uw adresgegevens te sturen aan opmaatvermaning@hetnet.nl.
Na ontvangst van uw betaling wordt het lespakket u toegestuurd per post.

concertante uitvoering
Naast het bekijken van de film uit het lespakket, bestaat de mogelijkheid voor een live concert op school of in een theater. Daarbij voert het Nationaal Symfonisch Kamerorkest het concert uit en wordt het verhaal van Jules verteld door een acteur.
Voor een hele dag – waar in vier voorstellingen kunnen worden verzorgd – bedragen de kosten € 6.000,- (verteller, 15 musici en 2 technici).

Wilt u een voorstelling boeken? Neem dan alstublieft contact op met Jan Vermaning via 06-55963218, of via opmaatvermaning@hetnet.nl.

foto-lespakket

Lespakket

uitvoering

Muzikanten van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en leerlingen tijdens de try outs van het lespakket in Friesland (voorjaar 2015)

 

zaalmetkinderen

kinderen in de zaal (voorjaar 2015)