Na vijf maanden keihard werken is het streefbedrag dankzij crowdfunding en bijdragen van het vfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en vele sponsoren, op een haar na bereikt en is de Westerkerk al aardig gevuld. Vandaag hoorden we dat ook Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander  maandagavond 30 juni aanwezig is bij de première van de concerttournee.
Vlak daarvoor, op 24 juni, krijgen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima krijgen tijdens hun staatsbezoek aan Polen een presentatie over de vernieuwing van de gedenkplaats van Sobibor. Die wordt gerealiseerd dankzij een Pools-Israëlisch-Nederlands-Slowaaks samenwerkingsverband. In Sobibor kwamen in de Tweede Wereldoorlog 170.165 mensen om het leven, onder wie zo’n 34 duizend joden uit Nederland. Schelvis was één van de slechts achttien Nederlandse overlevenden.

Op de foto: 14-10-13, herdenking in Sobibor. In het midden Jules Schelvis en Thomas Blatt, overlevende van de opstand. Foto Krzysztof Weyher